Velen gingen hen voor en velen zullen hen volgen; ontslagen werden Toos en Jan, beiden 49 jaar oud. Hun baan hield op te bestaan. Toos was 23 jaar kwaliteitsmanager bij een sociale welzijnsorganisatie geweest en Jan had zich 28 jaar met al zijn ziel en zaligheid ingezet als ICT medewerker bij een grote bank. En toen, was het ineens over; reorganisatie, inkrimpen, nieuwe ambitie, nieuwe koers, ander leiderschap. Alles kwam in een stroomversnelling. Alhoewel op de wandelgangen in beider organisaties al langer de geruchten gonsten, kwam de mededeling voor beiden toch nog als een donderslag bij heldere hemel. Op deze leeftijd werkloos raken. Hoe moet het nu verder?

Na de aanvankelijke boosheid en teleurstelling gooiden beiden het al snel over een andere boeg; onder begeleiding van een loopbaancoach gingen zij actief solliciteren; extra cursussen ‘jezelf presenteren’ en ‘hoe schrijf je een brief met impact?’ volgen en vol goede moed je zetten aan het schrijven van de 74e brief. Al 2 keer had Toos een afwijzende reactie ontvangen; anderen voldeden beter aan het profiel en veel succes met het vinden van een baan. Van de andere 71 had zij niks gehoord. Jan had naar de 48e brief de pijp aan Maarten gegeven.

Hoe nu verder?

Daar gaan deze blogs over. Hoe blijf je als mens (Toos en Jan), als afdeling, als vak, als leider en als organisatie bij de tijd?

Hoe voorkom je dat je hard werkt en ondertussen toch de aansluiting mist met de dynamiek van de omgeving?

Dit geldt ook voor organisaties. Denk aan de reisorganisatie OAD. Jarenlang de trots van het oosten en dan opeens is het over en uit. Woningbouwcoöperaties kunnen er ook over mee praten. Denk je als organisatie goed bezig te zijn, heb je toch de goede afslag gemist. Ook afdelingen eindigen, fuseren, versmelten, worden opgegeten in nieuwe grotere eenheden. Het kan je zomaar overkomen.

Voorheen gerenommeerde beroepen staan ineens zomaar bij het grootvuil. Hierboven noemde ik al kwaliteitsmanager.

Vaak liggen de oplossingen bij trends, wendbaarheid, leiderschap tonen, anders communiceren en gedrag vertonen.

de 1e blog is af, volgende week nummer 2 bij de tijd blijven

 

Advertenties